Er zijn verschillende sorteersystemen die worden gebruikt in de logistieke sector om goederen en pakketten te sorteren en te distribueren. Hieronder volgen enkele van de meest voorkomende sorteersystemen:

  1. Conveyor sorteerders: Dit zijn sorteersystemen die gebruik maken van transportbanden om pakketten en goederen te verplaatsen en te sorteren. Deze systemen zijn vaak geautomatiseerd en kunnen worden geprogrammeerd om specifieke items naar de juiste bestemming te sorteren.
  2. Schuifsorteerders: Deze sorteersystemen gebruiken een schuifmechanisme om pakketten en goederen naar de juiste bestemming te sorteren. Het schuifmechanisme zorgt ervoor dat elk pakket op de juiste transportband terechtkomt.
  3. Tilt-tray sorteerders: Dit zijn sorteersystemen waarbij elke tray kantelt om het pakket of de goederen naar de juiste bestemming te sorteren. Tilt-tray sorteerders worden vaak gebruikt in grote distributiecentra.
  4. Crossbelt sorteerders: Dit zijn sorteersystemen die gebruik maken van een transportband die dwars over de transportband van de pakketten loopt. Het pakket wordt dan van de ene transportband overgezet naar de andere transportband, afhankelijk van de bestemming.
  5. Pusher sorteerders: Dit zijn sorteersystemen waarbij een arm of pusher het pakket van de transportband duwt naar de juiste bestemming.
  6. Pop-up sorteerders: Deze sorteersystemen maken gebruik van pop-up rollen op de transportband om pakketten naar de juiste bestemming te sorteren.

De keuze voor het juiste sorteersysteem hangt af van verschillende factoren, waaronder het volume van de pakketten dat moet worden gesorteerd, de afmetingen van de pakketten en de gewenste snelheid van het sorteerproces.

Door Admin

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *