Doorrolstellingen zijn een type opslagsysteem dat veel wordt gebruikt in de logistieke sector. Het is een systeem waarbij goederen automatisch worden doorgestuurd naar het einde van de stelling, waar ze vervolgens worden opgepikt en uitgeleverd. Dit systeem wordt vaak gebruikt voor orderpicking van kleinere producten met hoge omloopsnelheden, zoals bijvoorbeeld in e-commerce- of distributiecentra.

Doorrolstellingen bestaan uit meerdere niveaus van stellingen met rollers eronder. De goederen worden op de rollers geplaatst en door de zwaartekracht verplaatst de goederen naar het einde van de stelling. Door de hellingshoek van de rollers worden de goederen op een gecontroleerde en georganiseerde manier getransporteerd. Op het einde van de stelling kunnen de goederen opgepikt worden door de orderpicker of automatisch verder worden verwerkt in het logistieke proces.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van doorrolstellingen in de logistiek:

  1. Verhoogde efficiëntie: Doorrolstellingen maken het mogelijk om snel en gemakkelijk goederen te transporteren en te sorteren. Dit betekent dat de productiviteit en doorvoersnelheid van het magazijn of distributiecentrum worden verhoogd.
  2. Optimalisatie van de beschikbare ruimte: Doorrolstellingen zijn ontworpen om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte in een magazijn of distributiecentrum. Dit betekent dat er meer goederen op een beperkte oppervlakte kunnen worden opgeslagen, waardoor de totale opslagcapaciteit van het magazijn wordt vergroot.
  3. Verminderde fysieke belasting: Doorrolstellingen verminderen de fysieke belasting van werknemers doordat ze niet meer hoeven te bukken of te tillen om goederen te sorteren. Dit verbetert de ergonomie van de werkplek en vermindert het risico op werkgerelateerde blessures en klachten.
  4. Verbeterde productbescherming: Doorrolstellingen zorgen ervoor dat goederen veilig worden getransporteerd zonder te worden beschadigd of bekrast, omdat er geen direct contact is tussen de goederen en de stellingen.
  5. Betere traceerbaarheid van goederen: Doorrolstellingen kunnen worden geïntegreerd met geautomatiseerde systemen voor voorraadbeheer en orderverwerking, wat de traceerbaarheid van goederen en de nauwkeurigheid van voorraadregistratie verbetert.

Kortom, doorrolstellingen bieden een aantal voordelen voor de logistieke sector, waaronder verhoogde efficiëntie, optimalisatie van de beschikbare ruimte, verminderde fysieke belasting, verbeterde productbescherming en betere traceerbaarheid van goederen. Door deze voordelen worden doorrolstellingen veel gebruikt in magazijnen en distributiecentra, waar snelheid en efficiëntie van essentieel belang zijn voor een succesvolle logistieke operatie.

Door Admin

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *