Automatisch geleide voertuigen (AGV’s) zijn een soort logistieke automatiseringstechnologie die kan worden gebruikt om de efficiëntie te verbeteren en de kosten in een magazijn of distributiecentrum te verlagen. Er zijn verschillende redenen waarom een ​​bedrijf zou kunnen overwegen om een ​​AGV aan te schaffen voor logistieke automatisering:

1. Verhoogde efficiëntie

AGV’s kunnen zich snel en efficiënt door een magazijn of distributiecentrum verplaatsen en goederen van de ene locatie naar de andere transporteren zonder menselijke tussenkomst. Dit kan helpen om de algehele efficiëntie van het magazijn of distributiecentrum te verhogen en de snelheid van orderafhandeling te verbeteren.

2.Lagere arbeidskosten

AGV’s kunnen helpen om de behoefte aan handarbeid in een magazijn of distributiecentrum te verminderen. Door het transport van goederen te automatiseren, kunnen AGV’s helpen de noodzaak te verminderen voor menselijke werknemers om karren te duwen, vorkheftrucks te besturen of zware lasten handmatig te verplaatsen.

3.Verbeterde nauwkeurigheid

AGV’s zijn uitgerust met navigatiesystemen waarmee ze zich nauwkeurig en precies door een magazijn of distributiecentrum kunnen bewegen. Dit kan helpen om het risico op fouten te verkleinen en de algehele nauwkeurigheid van het magazijn of distributiecentrum te verbeteren.

4.Flexibiliteit

AGV’s kunnen worden geprogrammeerd om verschillende taken uit te voeren, zoals het transporteren van goederen tussen verschillende delen van een magazijn, het verplaatsen van goederen van en naar laadperrons, of het verzamelen en afleveren van goederen bij geautomatiseerde opslag- en ophaalsystemen.

5.Veiligheid

AGV’s kunnen de veiligheid in een magazijn of distributiecentrum helpen verbeteren door de noodzaak voor menselijke werknemers om gevaarlijke taken uit te voeren, zoals het verplaatsen van zware lasten, te verminderen.

6.Schaalbaarheid

AGV’s kunnen eenvoudig worden geschaald om te voldoen aan de behoeften van een groeiend bedrijf en kunnen worden geïntegreerd met andere logistieke automatiseringstechnologieën, zoals geautomatiseerde opslag- en ophaalsystemen, geautomatiseerde verpakkings- en sorteersystemen of magazijnbeheersystemen, om de efficiëntie verder te verhogen en de kosten te verlagen.

7.Betrouwbaarheid

AGV’s zijn ontworpen voor industrieel gebruik, wat betekent dat ze betrouwbaar zijn en 24/7 kunnen werken.

8.Kosteneffectief

AGV’s zijn een kosteneffectieve oplossing voor materiaalbehandeling en transport in vergelijking met andere alternatieven zoals vorkheftrucks en transportbanden.

Over het algemeen kunnen AGV’s een waardevolle investering zijn voor bedrijven die de efficiëntie willen verbeteren, de arbeidskosten willen verlagen en de nauwkeurigheid van hun logistieke activiteiten willen vergroten.

Door Admin

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *