Orderpicken is een proces waarbij specifieke items worden geselecteerd uit een opslagplaats of magazijn om een bestelling te voltooien. Het proces begint met het ontvangen van een klantenbestelling, waarna de medewerker verantwoordelijk voor orderpicken de bestelling verwerkt en de benodigde items uit de opslagplaats of magazijn selecteert.

Er zijn verschillende manieren waarop orderpicken kan worden uitgevoerd, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de opslagplaats of het magazijn, evenals de grootte en complexiteit van de bestellingen. Sommige van deze methoden zijn:

  1. Handmatig orderpicken: Dit is de meest eenvoudige en traditionele methode waarbij medewerkers handmatig naar de items zoeken en ze verzamelen om een bestelling te voltooien.
  2. Geautomatiseerd orderpicken: Dit is een moderne methode waarbij het orderpicken proces wordt ondersteund door automatisering, zoals het gebruik van barcode scanners, voice picking systemen pick-to-light systemen of robots.
  3. Batchpicking: Dit is een methode waarbij een groep van bestellingen worden verzameld en gepickt tegelijkertijd, in plaats van elke bestelling afzonderlijk.
  4. Zone picking: Dit is een methode waarbij het magazijn of opslagplaats wordt verdeeld in zones en de medewerkers zich concentreren op het selecteren van items uit een specifieke zone.

Orderpicken is een belangrijk proces in logistieke en distributiebedrijven, omdat het helpt om de tijdige levering van producten te garanderen aan de klanten, en daarmee de klanttevredenheid te verhogen.

Orderpicken is een cruciale stap in het logistieke proces, en is essentieel voor het efficiënt en tijdig voltooien van klantenbestellingen. Door te investeren in een efficiënt orderpicken systeem, kunt u de efficiëntie van uw logistieke operationele processen verhogen en de klanttevredenheid verhogen.

Onze geautomatiseerde orderpicken systemen zijn speciaal ontworpen om de efficiëntie te verhogen en de kosten te verlagen. Door gebruik te maken van de modernste technologieën, zoals barcode-scanners, voice picking systemen of robots, kunt u zeker zijn van een hoge nauwkeurigheid en snelheid in het orderpicken proces.

Onze systemen zijn flexibel en kunnen eenvoudig worden aangepast aan de specifieke eisen van uw bedrijf. Of u nu een kleine of een grote opslagplaats heeft, onze orderpicken systemen kunnen aan uw specifieke situatie worden aangepast.

Ons team van experts staat klaar om u te helpen bij het implementeren van een efficiënt orderpicking systeem dat aan uw specifieke eisen voldoet. Neem contact op met ons op om te leren hoe onze geautomatiseerde orderpicking systemen uw bedrijf kunnen helpen groeien.

Door Admin

Eén gedachte over “Wat is orderpicken, en wat zijn de voordelen van orderpicken?”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *